uitstap 8 aug 2013

Uitstap 8 aug 2013 (klik hier voor foto's)

Luchtbear, Snorbear Baardbear en Steenbear (ons nieuwe lid nl: ‘Doomke’) vertrokken aan de Lagaar rond 14u00. Aan het rond punt van Den Ast hadden we rendez-vous met Shoebear.
In formatie zijn we langs den binnen naar Kortrijk getuft. De weg was lang zodat we in de Gazestroate een pinte wilden pakken, helaas (lees meer)het caféetje was gesloten, een volgende poging om de dorst te lessen achter den hoek in café de Shinkel bij de witten (Guido) liep ook op een sisser af. Sommige deelnemers waren reeds de wanhoop nabij. Verder getuft komen we aan de nieuwe brug waar gelukkig Den Baltazar open was. We ploften ons neer op een mooi terras aan de Leie. Na een paar pinten loodste Steenbear ons perfect naar Het Kanon waar we opnieuw op het terras een paar pintjes achterover kipten. Snorbear was zijn portefeuille vergeten zodat hij (haha) op het ‘schuim’ van de andere milde leden kon teren.
Daarna ging het langs sluipwegen naar café Wielsbeke waar ze volgens Skoebear de beste stella van de regio schonken. Daar kwamen we enkele bekenden tegen; leden van een orkestje die de instalatie aan het opzetten waren. Verbroedering was er natuurlijk met enkele foto’s erbij voor hun website. We vertrokken vandaar huiswaarts , van plan nog eens halt te houden in de Kameleon in Heule. Helaas aan de Gentpoort gekomen sloeg het noodlot toe. Skoebear zijn band blies zijn laatste adem uit. Een drama’ voor zijn mooi vehikel waarvan hij beweert dat het een uniek exemplaar is, en we geloven hem. Gelukkig had Luchtbear zijn wagen aan de Lagaar geplaatst zodat de vrouw van Snorbear met een reserve Solex ons kon depanneren. We hebben er uiteraard wachtend op de VDAB nog een paar genuttigd weeral aan een terrasje aan de Leie.
Finaal zijn we allemaal behouden thuisgekomen zonder benzine pech. Het was een prachtig ritje, voor herhaling vatbaar volgend jaar. Eventueel kunnen we tussen de twee koersen in het plaatselijk parcours eens verkennen.
Snorbear

© 2014 HeavyTeddybearsSolexclub